ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Seminare pentru aleșii locali

2015-07-14   Accesări: 1909  Vizitatori unici: 1042

La data de 11 iulie 2015, a fost organizat un seminar pentru consilierii locali din raionul Orhei, aleşi în urma alegerilor locale din 14 iunie 2015.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului "Comunităţi rurale prospere cu femeila putere" cu susţinerea Programului “Femei în politică”, implementat de Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundaţia Est-Eurpeană şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susţinerea financiară a Guvernului Suediei.
Organizația responsabilă de implementarea acestui proiect este AO “Femeia Modernă“, Orhei.
Proiectul presupune, pe lângă alte activități, și organizarea a 3 seminare regionale (post-electorale) în raionul Orhei, Șoldănești și Rezina; axate pe modul de constituire şi de funcţionare a APL.

Tema seminarelor este “APL-modul de constituire şi funcţionare”. În cadrul seminarelor sunt abordate următoarele subiecte:

- APL – cadrul legal, modul de constituire şi funcţionare (abordarea şi explicarea unor apecte din Legea APL, Legea cu privire la finaţele publice locale, Legea cu privire la petiţionare, Legea cu privirea la statutul funcţionarului public, procesul de luare a decizilor, elaborarea şi aprobarea bugetelor locale). Moderator - Specialist în APL.

- APL- oportunităţi şi bune practici. Dezbateri, discuții în grup.

- “Alesul local activ şi responsabil”. Moderator - director de proiect.

- Managementul Proiectelor (inclusiv exerciții practice): scrierea propunerilor de proiecte; implementarea proiectelor; monitorizarea și evaluarea proiectelor; posibile surse de finanțare a proiectelor din sfera publică. Moderator - Anastasia Ștefanița, IDSI.

Proiectul este implementat în perioada 13 mai - 12 august 2015.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: 2015, APL
Ultima actualizare:  20-07-2015 08:29:32
Sursa:  

 
2