ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Vizita experților din Kazahstan la IDSI

2015-09-03   Accesări: 1608  Vizitatori unici: 952


Astăzi, 3 septembrie, în cadrul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale a fost organizată o vizită de studiu a reprezentanților Holdingului Național TIC "Zerde" din Kazahstan: Tulemisov Talgat și Lan Evghenii. Vizita a avut loc în contextul inițiativei "Dezvoltarea TIC în țările CSI" (ICT development in CIS countries).
Directorul IDSI, dr. Igor Cojocaru, Ion Coșuleanu, drd. Mihai Grecu și Anastasia Ștefanița au vorbit despre nivelul de dezvoltare a sferei TIC în Republica Moldova cu un accent pe situația din domeniul științei și proiectele IDSI (sistemele informaționale dezvoltate, proiectul DISCUS, SCIFORM, implicarea în procesul decizional etc.). Oaspeții din Kazahstan au adresat un șir de întrebări privind rolul tehnologiilor în diverse domenii ale societății: educație, cultură, știință etc. și colaborarea tuturor instituțiilor din sfera TIC.

Specialiștii de la "Zerde" urmăresc ca în urma vizitelor organizate la Chișinău, Minsk, Baku, Bișkek și a discuțiilor avute cu actorii-cheie din aceste capitale să realizeze un raport/studiu "Dezvoltarea TIC în țările CSI" în care să vină și cu anumite recomandări comune pentru țările CSI.
Tulemisov Talgat și Lan Evghenii se află într-o vizită de 3 zile la Chișinău. IDSI a fost a doua instituție vizitată de cei 2 experți, după Centrul de Guvernare Electronică.

Holdingul "Zerde" reprezintă cea mai mare companie de stat din Kazahstan, creată pentru dezvoltarea tehnologiilor moderne de informare și comunicare. Holdingul a fost format în septembrie 2008, în conformitate cu decizia Guvernului Republicii Kazahstan, care este acționar unic. Holdingul "Zerde" a fost creat pentru a promova și dezvolta piața TIC, precum și pentru realizarea proiectelor inovatoare, formarea unui singur mediu info-comunicațional. Misiunea sa este de a promova o societate informațională și o industrie competitivă în domeniul TIC din Republica Kazahstan.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: TIC, Kazahstan
Ultima actualizare:  03-09-2015 14:45:39
Sursa:  

 
4