ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Ziua Siguranţei pe Internet 2015

2015-02-10   Accesări: 5135  Vizitatori unici: 2309

Al XII-lea an consecutiv, la nivel global este marcată Ziua Siguranţei pe Internet 2015 - Safer Internet Day. Anual, a II-a săptămână a lunii februarie, în peste 100 de ţări ale lumii este consemnată Ziua pentru un internet mai sigur, în scopul promovării utilizării responsabile a tehnologiilor on-line şi a telefoanelor mobile, în special de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe internet.
Anul acesta, tema zilei de 10 februarie a fost declarată “Împreună, să facem Internetul mai sigur” (Let’s create a better internet together).
Ca şi anul trecut, sloganul evenimentului "Împreună, să facem Internetul mai sigur" îndeamnă toţi utilizatorii de internet să conştientizeze aportul fiecăruia în crearea unui spaţiu prietenos, valoros, nonofensiv atât copiilor, cât şi adulţilor.
Susţinută la nivel european de către organizaţia INSAFE şi de Directoratul General pentru Media şi Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare, conştientizare şi acoperire media, aflându-se în continuă creştere.

Deşi Republica Moldova nu este parte a reţelei europene, în ultimii ani sunt organizate tot mai multe iniţiative pentru consolidarea eforturilor în promovarea siguranţei on-line.

Cu scopul de a preveni cazurile de abuz online asupra copiilor din Moldova şi consolida cunoştinţele despre utilizarea în siguranţă a tehnologiilor informaţionale de către copii, în 2013 a fost lansat portalul informativ www.siguronline.md, ce oferă cetăţenilor, pe lângă informare şi consiliere, un punct naţional de contact pentru raportarea conţinuturilor dăunătoare şi infracţiunilor legate de abuz şi exploatare sexuală on-line a copiilor.
Mai multe organizaţii din domeniul societăţii informaţionale din Moldova promovează regulat mesaje de informare a publicului privind măsurile de siguranţă în mediul on-line.

În acest context, directorul IDSI, dr. Igor Cojocaru a fost invitat şi a participat la 10 februarie, la 2 emisiuni radio  la TRM:

 - CASA RADIO. Radiojurnal. Redactor Larisa Verdeş

 - LOC DE DIALOG. Contează argumentul. Realizator Anatol Caciuc 

Ziua Siguranţei pe Internet 2013

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: Ziua Siguranței pe Internet, siguranta pe Internet, securitatea informaţiei, Safer Internet Day, Radio Moldova, on-line, Internet, INSAFE, Igor Cojocaru, IDSI, emisiune radio, 2015
Ultima actualizare:  04-02-2017 14:59:07
Sursa:    INSAFE Sigur online

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova