ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Masă rotundă: ”Concepția e-Infrastructurii de date în sfera CDI din Republica Moldova”

2019-09-16   Accesări: 1185  Vizitatori unici: 809

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) și Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNMR) organizează la 20 septembrie 2019, cu începere de la ora 10:00, masa rotundă cu tema ”Concepția e-Infrastructurii de date în sfera CDI din Republica Moldova", proiect realizat de IDSI.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Formare Profesională Continuă în Biblioteconomie și Științe ale Informării (BNRM, bloc 2, etaj 2, aula 19), str. 31 August 1989, 78, colț cu str. Bănulescu-Bodoni.

Agenda evenimentului este disponibilă AICI.

Evenimentul se adresează cercetătorilor, factorilor de decizie din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, administratorilor și analiștilor de date, bibliotecarilor, arhiviștilor, reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile, tuturor celor interesați de problemele privind organizarea, managementul și reutilizarea datelor din domeniul cercetării științifice, de oportunitățile oferite de noile abordări ale datelor în contextul implementării conceptului de știință deschisă.

Proiectul documentului este elaborat în cadrul proiectului realizat de IDSI - Elaborarea cadrului conceptual și metodologic pentru e­Infrastructura de date în sfera CDI din Republica Moldova - din cadrul Programului de Stat „Dezvoltarea e-Infrastructurii de date în sfera cercetării, dezvoltării și inovării din RM”. Programul prevede efectuarea de cercetări științifice fundamentale și aplicative, elaborarea unor noi concepte și modele de date și servicii informatice care vor urmări crearea la nivel național a unui nou model de infrastructură (e-Infrastructură) de date științifice.

Programul de cercetare este chemat să asigure:
- Integrarea virtuală a datelor științifice fragmentate și eterogene într-un spațiu informațional unic al cercetării din RM;
- Interoperabilitatea conținutului datelor din sfera cercetării;
- Extinderea sferei de aplicare a datelor științifice prin cercetare bazată pe date;
- Aprofundarea cercetărilor științifice bazate pe date inter-instituționale și inter-disciplinare;
- Eficientizarea activității instituțiilor de cercetare.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: masa rotunda, eInfrastructura, Biblioteca Națională a RM
Ultima actualizare:  19-09-2019 11:13:15
Sursa:   IDSI 

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova