ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Masa rotundă - ”Datele științifice în Republica Moldova: Experiențe și bune practici europene și internaționale privind arhitectura și modelele de date în e-infrastructura de date științifice”

2018-05-30   Accesări: 1881  Vizitatori unici: 1032

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) în parteneriat cu Institutul de Matematică şi Informatică (IMI) organizează Masa rotundă cu genericul „Datele științifice în Republica Moldova: Experiențe și bune practici europene și internaționale privind arhitectura și modelele de date în e-infrastructura de date științifice”.

Masa rotundă va avea loc la 21 iunie 2018, începând cu ora 10:00, în cadrul Institutului de Matematică și Informatică (or. Chișinău, str. Academiei, 5, sala de ședințe).

Scopul mesei rotunde este de a explora provocările și oportunitățile emergente cu care se confruntă comunitatea științifică din Republica Moldova pentru a răspunde noii paradigme a Științei Deschise.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Elaborarea cadrului conceptual și metodologic pentru e-infrastructura de date în sfera cercetării, dezvoltării și inovării din Republica Moldova – E-IDSM. Proiectul se desfășoară în cadrul Programul de stat Dezvoltarea e-Infrastructurii de date din sfera cercetării, dezvoltării şi inovării din RM și are drept obiectiv general crearea unui cadru conceptual și metodologic pentru e-Infrastructura de date științifice din Republica Moldova în scopul asigurării coerenței informaționale și a interoperabilității în spațiul informațional CDI din Republica Moldova.

La masa rotundă sunt invitați să participe reprezentanții universităților, instituțiilor de cercetare, bibliotecilor, arhivelor, pentru schimb de experiență, de idei, cunoștințe și bune practici din domeniu.

Scrisoarea informativă poate fi accesată AICI

Formularul de înregistrare poate fi accesat la adresa: https://goo.gl/forms/JV9hyIezbvu7Rpw62

Termenul limită de înregistrare pentru participare la masa rotundă – 19 iunie 2018.

Termenul limită de înregistrare pentru participare cu prezentare – 13 iunie 2018.

Agenda mesei rotunde.
 

 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: masa rotunda, IDSI
Ultima actualizare:  19-06-2018 14:10:02
Sursa:   IDSI

 
2