A fost lansat raportul „Combaterea revistelor și conferințelor științifice prădătoare”
Recent a fost lansat raportul „Combaterea revistelor și conferințelor științifice prădătoare”
Recent a fost lansat raportul „Combaterea revistelor și conferințelor științifice prădătoare”
Simpozionul EOSC 2021 a oferit o oportunitate importantă pentru schimb de opinii în cadrul comunității, după ce Cloudul European pentru Știința Deschisă a intrat în cele din urmă în faza de implementare în 2021. Raportul Simpozionului prezintă cele mai importante constatări și recomandări privind evoluția EOSC.
Viitorul locurilor de muncă treptat devine realitate pentru milioanele de angajați și companii din întreaga lume. Constatările ultimului Raport privind viitorul locurilor de muncă al Forumului Economic Global analizează tendințele pentru perioada 2018-2022.
Ca urmare a evenimentului Consiliului Europei din 28 noiembrie 2016, cu privire la prezentarea constatărilor și recomandărilor privind armonizarea legislației Republicii Moldova, în domeniul neutralității rețelei, Internetului liber (Telekom package) și respectarea drepturilor omului, este publicată versiunea actualizată și tradusă în limba Română a Raportului CoE/UE privind racordarea Republicii Moldova la standardele CoE în conformitate cu Recomandarea CM/Rec(2016)1 în domeniul neutralității rețelei și drepturile omului în Internet și a Regulamentului UE din 2015/2120 din 25 noiembrie 2015.
Republica Moldova a ocupat locul 68 din 175 de țări în clasamentul dezvoltării comunicațiilor informaționale, potrivit raportului „Measuring the Information Society Report 2016” realizat de Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (UIT), o agenție a ONU, transmite Agora.
Datele se conțin în raportul anual cu privire la monitorizarea evoluţiei societăţii informaţionale la nivel mondial „Measuring the Information Society 2015”, lansat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor.
Raportul Competitivității Globale 2015-2016 în cadrul ASEM la 30 septembrie 2015
Directorii celor şase instituţii de cercetare din cadrul Secţiei au expus în rapoartele lor cele mai relevante rezultate ştiinţifice, obţinute pe parcursul anului 2013, evidenţiind aplicabilitatea cercetărilor pentru dezvoltarea economică a ţării. Dările de seama au inclus performanţele înregistrate în perioada de referinţă, problemele majore cu care s-au confruntat instituţiile, dar şi obiectivele pentru anul 2014.
Ericsson ConsumerLab a identificat cele mai importante tendințe de consum în IT&C pentru anul 2014. De peste 15 ani, ConsumerLab a desfășurat o multitudine de cercetări pentru a identifica valori, tipare de comportament și modurile în care oamenii folosesc tehnologia. Programul global de cercetare al companiei se bazează pe interviuri anuale cu peste 100.000 de indivizi din peste 40 de țări și 15 metropole.
Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor a prezentat raportul anual cu privire la monitorizarea evoluţiei societăţii informaţionale la nivel mondial „Measuring the Information Society 2013”. În premieră, raportul UIT a inclus date cu privire la „ nativii digitali”- persoane care practic trăiesc în spaţiul virtual. Republica Moldova ocupă primul loc în regiunea CSI la acest compartiment.